`
 

Den forheksede prinsesse og fyrtøjet

Forestilling, BILLEDBOG OG undervisningsmateriale

Udviklet med støtte fra HC Andersen festivals og HC Andersen Fonden

En gendigtning af HC Andersens Fyrtøjet, som på en gang går tilbage til det folkeeventyr, som den lille Hans Christians farmor fortalte ham, og som samtidig digter sig ind i vores tid med Metoo og ligestilling.

Fortælleteater-forestillingen inddrager undervejs børnene/eleverne med stemme og krop. Børnehuse og skoler opfordres til at forberede børnene ved at arbejde med de 4 korte videoer med sang og remser, inden jeg kommer. På den måde lever eventyret allerede inden forestillingen, og børnene bliver stolte over at mestre at kunne deltage i forestillingen.

Bagefter erd er endnu 4 videoer med eventyrmetoder til at efterbearbejde teateroplevelsen. I kan fortælle Fyrtøjet som sansefortælling, tegnefortælling eller tegnesangleg. Bag i bogen er der flere opgaver.


Billedbogen er udgivet af Dansklærerforeningens Forlag nov. 2023, illustreret af Kirsten Gjerding og er er blevet betegnet af Danmarks biblioteker som “genial” og er blevet super anmeldt på Bookstagram.


Klik på billedet og se de fire korte videoer med remser og sange fra forestillingen, som er sjove for børn at være med på. Børnene kan se filmene før eller efter forestillingen. Vi bliver glade, hvis I liker filmene og på den måde hjælper dem ud over landevejen.

Fakta om forestillingen:

Manuskript og historiefortæller: Anette Jahn.
Scenografi og kostume: Mette Munk Lammers og Måle Fortælleteater.

  Varighed ca. 40 minutter
  Publikumsalder 3-10 år
  Antal børn/elever til børnehave-/skoleforestillinger: Max 80-100

  Pris kr. 7.000 ex. transport (ved bestilling af to ens forestillinger samme dag, samme sted: kr. 10.000.
Inkl. undervisningsmateriale. Bogen kan tilkøbes.



Det siger folk…

I Nordfyns kommune har Anette Jahn spillet “Fyrtøjet – som HC Andersens farmor fortalte det” ude i samtlige børnehuse. Hver gang har Anettes optræden været professionel, fornøjelig og eventyrlig, og hun har med sin inviterende fortælleform tryllebundet børnene hvert sted.
— Anne Mach Rasmussen, børnebibliotekar Nordfyn

Tilkøb af drama-workshop

Efter forestillingen dramatiserer vi eventyret sammen. Vi skal smage på prinsessens talte tårer, for når vi smager en andens tårer, kan vi mærke, hvordan den anden har det. I en nyskrevet teatersangleg danser vi fortællingen i en cirkel, og på skift får vi eventyrkapper på og er skuespillerne inde i midten: Soldaten, kongen, dronningen, heksen, prinsessen og en af hundene. Vi lærer også at genfortælle eventyret helt kort med ord og med fortællegreb på ryggen af en makker - i en slags eventyrmassage.

Workshoppen giver børnene en kropslig erfaring med et klassisk eventyr, som de aldrig glemmer, og den styrker gruppens sociale fællesskab. Workshoppen kan også bruges til familiearrangementer.

Varighed workshop efter forestillingen: 45-60 min. for en klasse eller en børnehavegruppe på 20 børn.
  Pris workshop: kr. 3.000